Program

Fedezzük fel a Lánchidat! Exkluzív hídmesteri séta


„Ez a híd a mi szemünkben örökre a Híd marad: társadalmi különbségeken és idők múlásán átívelő, soha meg nem unt csoda.” (Száraz György) Séta a Lánchídon

Már a reformkor előtt is többször megfogalmazódott, hogy szükség van egy hídra Pest és Buda között, hiszen voltak olyan időszakok, amikor az időjárási nehézségek miatt egyáltalán nem lehetett átkelni a Dunán. Széchenyi István 1821-ben fogalmazta meg először naplójában, hogy saját költségen hajlandó hidat építtetni Pest és Buda közé, úgy fogalmazott: „Az a gondolat, hogy hazámnak fontos szolgálatot tettem, majd bőségesen kárpótol.”

1832-ben alakult meg a Hídegylet, a kor elismert politikusai, mérnökei gyűltek össze, hogy  lépéseket tegyenek a híd megépítéséért. Az 1830-as évek koreszméje a régi keretek, a Habsburg Birodalmon belüli Magyarország helyzetének átértékeléséről szólt, a közhivatalt vállaló arisztokraták és nemesek minden magyar sorsát kívánták jobbítani. A kor kiválóságai jól látták, hogy egy híd, amely összeköti a szétszakított nemzetet nemcsak átkelőt jelent Buda és Pest között, hanem megépítése jelentős lépés egy modern, európai nagyváros megteremtésében.  

Az 1848 és 1849-es harcok némileg lassították az építkezést, a Lánchidat többször találat is érte, a hivatalos átadót csak a szabadságharc leverését követően 1849. november 20-án tartották, díszes ceremóniára azonban a puskaporos közhangulat miatt nem kerülhetett sor. Szomorú tény, hogy a híd eszmei atyja, akiről később a híd teljes nevét (Széchenyi lánchíd) is kapta, elhatalmasodó betegsége miatt sosem kelhetett át rajta. 

A Lánchíd vasszerkezetét 1914-ben átépítették, egy évvel később már vissza is adták a forgalomnak.  A híd, amelyet a reformkorban megálmodtak Budapest egyik legjelentősebb és legforgalmasabb útvonalává vált. Az 1930-as években az egyik első autóbuszjárat is keresztülhaladt rajta. A II. világháborúban bombatalálat érte, 1949. november 20-án,  éppen századik születésnapján adták át újra. Kisebb átépítések a 70-es években is történtek, a 2021-ben kezdett és 2023-ig tervezett felújítás után ismét régen nem látott fényében pompázhat Budapest jelképe, a Széchenyi lánchíd.

A frissen felújított Lánchidat Fazekas János hídmester segítségével fedezhetik fel az érdeklődők, akinek családjában generációról generációra öröklődik a hídmesteri hivatás.

A program ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben