Program

Petőfi híd – ahogy eddig nem láthattuk!


A híd, kapcsolatot teremt. A híd, összeköt és közelebb hoz. A híd kapocs, kulturális és technológiai jelenlétünk tanúja.

A híd térstruktúra, mert átköt és összekapcsol. A híd, önálló identitású tér. Jelen vagyunk benne, a híd tere hat ránk észleljük és megéljük. A híd érzékelhető. A híd, kapocs. 

A hatalmas forgalmú Petőfi híd hídmestere olyan helyekre kalauzolja el a látogatókat, melyek megtekintésére egyébként nem lenne lehetőségük. 

Minden budapesti hídnak, így a Petőfi hídnak is van hídmestere, aki mindent tud a hídról, hiszen naponta ellenőrzi annak állapotát. A program során a hídmester vezetésével a szerkezetnek olyan részletei tárulnak fel, amit az egyszerű járókelő a mindennapokban nem láthat. A parti pillértől a műtárgy kezelői járdáján végighaladva az érdeklődők megtekinthetik a sarukat, melyen a hídszerkezet nyugszik. Eközben további kulisszatitkokat tudhatnak meg a Petőfi híd történetéről. Például azt, hogy a híd eredetileg kék színű volt, és felmerült, hogy majdani felújítása során ismét kék színű legyen. Fábián Ferenc hídmester beszámol hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető hivatásának kihívásairól is.  

A sétát megelőzően egy, a biztonsági előírásokkal kapcsolatos dokumentumot kell aláírni a látogatóknak. Egy turnusban 15 főt tudunk fogadni. A program 16 éven felülieknek ajánlott! 

A programra jelentkezni a rendezveny@budapestkozut.hu e-mail címen lehet!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben