Program

150 éves Budapest – Óbuda és a városegyesítés, Jubileumi fotótabló kiállítás


"Szindbád, a hajós, író és úriember egy szép májusi reggelen elindult Óbudáról, mert estére hatvan pengőt kellett szereznie." (Márai Sándor: Szindbád hazamegy)

 

Az Óbudai Kulturális Központ és az Óbudai Múzeum közös fotótabló kiállítása azt az átalakulást és fejlődést mutatja be tematikus felosztásban a látogatóknak, amely a főváros létrejöttét követő első periódusban zajlott Óbudán 1873-1925 között.

A városegyesítéssel (1873) új korszak kezdődött az egykori önálló település életében, ami nagyban meghatározta a következő évtizedeket. Az Óbudai Kulturális Központ és az Óbudai Múzeum közös tematikus fotótabló kiállítása azt az átalakulást és fejlődést mutatja be, amely 1873 és 1925 között zajlott Óbudán, az ipar, közlekedés, betegellátás, sportélet, kereskedelem, kultúra, városkép, híres emberek, utcaszerkezetek (térképek) területén, és megtekinthetjük a Flórián tér átalakulását 1873-tól napjainkig.


A kiállítás a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.
A kiállítás 2023. június 2-ig, hétköznapokon 9.00 – 21.00 óráig ingyenesen látogatható, a programoktól függően, illetve a ház nyitvatartási idejében.

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben