Program

Az állatok farsangja: Kreatív meseműhely


A gyerekek valódi alkotók. A sorozat célja az anyanyelvi és vizuális kompetenciák fejlesztésén túl a a tanulási módszerek támogatása.

A 10 alkalmas programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. Az alkalmak középpontjában egy-egy történet áll, melynek alapja egy papírszínház mese vagy egy olyan könyv, melyet a Holnap Kiadó Mesék az operából sorozatban, illetve a HVG Kiadó Klasszikus zenemesék sorozatban jelent meg. Az említett könyvek mindegyikéhez kapcsolódik egy zenei anyag is.

A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képességhez kötött.

A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít megismerni, feldolgozni és átélni a zeneszerzők műveit, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával.

Minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.

Az első alkalomra március 24-én pénteken a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6) kerül sor 15.30 és 18.30 óra között. Az állatok farsangja című foglalkozáson a műhely vezetője vetítéssel, betűvadászattal, játékokkal, alkotással készül a nagy állatbarátok kis csapatának.

A program időtartama várhatóan 3 óra, igény szerint 1-2 rövid szünettel.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma limitált, így regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermek nevét, életkorát kell elküldeni.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

 

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben