Program

Biciklis történeti túra a Margit-szigeten


Ismerje meg a Margit-sziget történetét két keréken!

A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja Kerékpáros Módszertani Központját a margitszigeti Kristály Színtérben. A központ alapvető célja a kerékpározás széles körben való népszerűsítése, a Margitszigeten biciklizők segítése új szerelőállomásokkal, biciklis tárolóhelyekkel. 

A megnyitón sor kerül egy (igény szerint két) bringás vezetésre, mely lehetőséget nyújt az érdeklődők számára megismerkedni a Margitsziget történetével (Domonkos rendi kolostor romjai, Margit híd története). A vezetést tartja: Takács Ágoston régész. 

A bringázásban kifáradtak számára a Nyulam Presszó bográcsgulyást (vegán változatban is) kínál. 

A program kapcsolódik a Budapest 150 narratíva azon pontjához, mely a budapesti identitást, az idetartozást az összekapcsolódásban, a közösségekben és a közös élményekben határozza meg. A Kristály csapatának célja, hogy a Kristály mint összművészeti helyszín működtetésével, és azon belül a Kerékpáros Módszertani Központ megnyitásával a sportos és tudatos életmóddal szimpatizáló látogatók, családok, a zöldben pihenni vágyók kedvelt célpontjává tegye a helyet; egy informális, közösséget építő helyszínné, és a kerékpáros társadalom tagjainak, csoportjainak találkozóhelyévé. 

 

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben