Program

CoolTúra


Hajrá túrázó! Fedezd fel Józsefvárost! A CoolTúra programok során ismerd meg a "Nyolcker" páratlan sokszínűségét.

 

A CoolTúra nem egyszerű városi túra, ez a programsorozat egy élmény-kincstár. Aki bejárja utcáit, találkozhat serény tejes emberekkel, pékekkel, vasedényesekkel, barátságos pincérekkel, izgalmas terekkel, történetekkel, ínycsiklandó ételekkel, fantasztikus tárgyakkal.

2023 áprilisától hirdette meg a Józsefvárosi Önkormányzat a CoolTúrát. Ez egy bakancslistára méltó útvonal, melynek helyszíneit bejárva megtapasztalhatjuk a "Nyolcker" páratlan sokszínűségét, elevenségét, különlegességét, olyan helyeket, amiktől máig ez az egyik legemblematikusabb kerülete Budapestnek.

A túra nemre, életkorra való tekintet nélkül megtehető.

Bármelyik CoolTúraponton magához vehet a résztvevő egy füzetet, amiben gyűjtheti a túra teljesítését igazoló matricákat. Minden helyen, amit meglátogat, kap egy matricát, amit a füzetébe ragaszthat. A helyeken nem kötelező vásárolni, de mindenképp javasolt eltölteni kevéske időt, szétnézni, beszélgetni.

Aki 2023. október 31-ig leadja a matricás füzetét a JKN Rendezvényszervezési Irodáján (1085 Budapest, Horánszky utca 13.), az részt vesz egy sorsoláson, ahol a nyertes 250.000 forint értékű ajándékutalványt kap, amit a túrapontok bármelyikén, vagy akár több túraponton is elkölthet.

A rendezvény ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben