Program

Európa Nap – Uniós intézmények nyitott napja Brüsszel, Régiók Bizottsága


A foglalkozáson a gyerekek hazavihető, dekoratív kis könyvet készíthetnek el saját kezűleg, amely Budapest főváros ikonikus épületeinek rajzait tartalmazza.

A Budapest150 programsorozat és a Budapest – Könyvfőváros projekt keretében most Brüsszelben, az Európa Napja rendezvényének Budapest standjánál tart gyermekprogramot, múzeumpedagógiai foglalkozást a Deák17 Galéria. A már korábban az Ünnepi könyvhéten és a Nemzetközi Könyvfesztiválon is szereplő, népszerű foglalkozás során a gyerekek hazavihető, dekoratív kis könyvet készíthetnek el saját kezűleg, melyeket később a gyerekek otthon is kiszínezhetnek és tovább használhatják a DIY kiadványt. 

Az egyszerűsített könyvkötés alkalmával játékosan sajátíthatják el a gyerekek a könyv anatómiáját: melyik a könyv gerince, előlapja, hátlapja és a belívek. A füzetkébe a budapesti épületek egy-egy kiemelt példája is kerül, színező formájában, mint pl. a Lánchíd, a Parlament, a Városháza és a Deák17 Galéria homlokzata. A borítót dekorpapírokkal díszíthetik a gyerekek, a borító belső oldalához pedig egy kis titkos zsebet is lehet szerkeszteni.

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben