Program

Gyereknapon irány az Óbudai Autóbuszgarázs!


Gyereknap alkalmából minden közlekedés iránt érdeklődő gyermeket és szülőt nyílt nappal vár az Óbudai Autóbuszgarázs.

Egy kisgyerek számára az utazás nem a rohanó hétköznapok része, hanem egy csoda, amely minden nap egy-egy új világot teremt. Milyen jó lenne, ha ez sokáig így maradna. 

A BKV számára nagyon fontos, hogy minél több ember ismerje meg a munkánkat, minél többeknek mutassuk meg, milyen is Budapest közösségi közlekedéséért dolgozni. Legalább ugyanennyire fontos, hogy minél többen felfedezzék milyen fontos része a mindennapoknak a közlekedési kultúra, milyen fontos mindannyiunknak tenni azért, hogy a biztonságos közlekedés a mindennapok része legyen.

Ahogyan már megszokhatták, gyerekek és felnőttek számára is érdekes játékokkal, foglalkozásokkal és szakmai programokkal várjuk mindazokat, akik velünk ünnepelnek majd.

Felsorakozik majd a nosztalgia-flotta, amelynek már a forgalomból frissen kivont Ikarusok is a tagjai.

Terveink szerint lesz arcfestés és lufihajtogatás, nyitott buszok és vezetőfülkék, a legkisebbeket pedig büszkeségünk, a duplacsuklós Gördülő játszóház várja majd. A nagyobbak kis létszámú csoportokban, szakmai vezetéssel – regisztráció után – megtekinthetik az óbudai jármű szerelőcsarnokot. A még nagyobbak pedig kipróbálhatják magukat tesztvezetéssel az oktatóbuszokon.

 

A programokra a regisztrációs felület a BKV honlapján (www.bkv.hu) érhető el.

 

 

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben