Program

Határtalan design - Reflexiók / Design without borders - Reflections


A hangzó tárgyakból textilekből és ékszerekből összeállított kiállítás nem csupán zenerajongók számára kínál különleges élményt.

 

A Ligeti 100 évfordulóhoz kapcsolódó nemzetközi hangzó-tárgy kiállítás és eseménysorozat 

A Határtalan Design kiállítás és összművészeti rendezvénysorozat első ízben valósul meg tematikus tárlatként 14 ország 54 művészének részvételével. A nemzetközi válogatás Ligeti György zeneszerző születésének 100. évfordulójához kapcsolódva, Ligeti sokrétű alkotói tevékenységének inspirációjára született. A kiállított anyagban a hangszerektől kezdve, a hangzó bútorokon át, a design és a képzőművészet határterületén mozgó hangzó tárgyakon, installációkon és az azokat bemutató filmeken keresztül, egészen a hangzó ékszerekig terjedő anyagot láthat a közönség.

A kiállításhoz az utolsó két hétvégén is számos program társul, ezek közül jelentős a spanyol fókusz, melynek keretében november 17-19 között kerül sor Sofia Montenegro installációjához kapcsolódó Venír y Ver és Enrique del Castillo Phonoptic Reader különleges vizuális-zenei előadásaira.

November 26-án a záróesemény keretében 16:30-tól kurátori tárlatvezetés várja az érdeklődőket, majd 18:00 órakor, a Kerényi Mihály által rendezett, Radnóti Róza előadásában készült Musica ricercata című zenefilmet láthatja a közönség.

Kurátorok: Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textilművész

design-without-borders.eu

Nyitva tartás: Sz – V 14:00 – 19:00 -ig (nov.17-én zárva)

A rendezvény ingyenes!

Határtalan design-Kiállítás_FUGA (fotó: Juhász G Tamás)

 

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben