Program

Hogy olvasnak az írók, művészek? – beszélgetéssorozat a Vasas Könyvtár vendégeivel 2.


Nádasdy Ádám költő- műfordítóval, Erdős Virág költőnővel, Nyáry Krisztián íróval beszélget Mátraházi Zsuzsanna, a Vasas Központi Könyvtár vezetője.

 

A közkönyvtár 1999 óta működik civil szervezetként, elődjét 1903-ban szakegyeletek alapították. Amellett, hogy a hagyományos könyvtári feladatokat is ellátja,- folyton frissülő 115 ezer kötetes állományát, rendszeresen megrendelt folyóiratait, hangoskönyveit az olvasók számára kölcsönzésre bocsátja,-hozzáférést ad az Arcanum Digitális Tudománytárhoz, internetezési lehetőséget biztosít és a kor igényeihez igazodva közösségi rendezvényeket is szervez. Ilyenek többek között a Magdolna 5-7. elnevezésű pódiumbeszélgetések. Ezekre az alkalmakra az elmúlt években köztiszteletben álló írók sora fogadta el az intézmény meghívását. A művészek beszéltek  az alkotás örömeiről, kínjairól, legújabb műveikről, a kortársakhoz fűződő viszonyukról.

Jelen esemény megújult formában ennek a beszélgetés-sorozatnak a folytatása, amely egyszerre lehetőség a hallgatóság és a kérdések körének bővítésére. A beszélgetések középpontjában alapvető kérdések állnak. Az alkotók mikor, hogyan találkoztak először a könyvvel? Hogyan szerették meg az irodalmat? Milyenek most az olvasási szokásaik? Miért tekintik semmivel sem helyettesíthető időtöltésnek az olvasást?

A beszélgetések a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósulnak meg.

A program ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben