Program

Idén is vár az évadnyitó Kolibri Fesztivál!


Bábjáték és gyereknek szóló utcai előadások a Jókai téren és a Kolibri Színházban.

A 2023-2024-es színházi évad nyitóeseményeként szeptember 2-án immár 32. alkalommal rendezik meg az egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivált, amelynek a Kolibri Színház és a megújult Jókai tér ad otthont. A reggeltől estig zajló rendezvényen a hagyományoknak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. A magyar nyelvű produkciók mellett idén két külföldi előadás is bemutatkozik, a nemzetközi MAPPING Fesztivál keretében.

Az elmúlt években olyan neves vendégfellépőkkel találkozhattunk a fesztiválon, mint a veszprémi Kabóca Bábszínház, a pécsi MárkusZínház, a győri Vaskakas Bábszínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, Sarkadi Bence marionettművész, Méhes Csaba pantomimművész, a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval – és még folytathatnánk a sort. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartett játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány évről évre a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg, Pályi János nagysikerű előadásában. A fesztivál záróprogramjaként átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki.

A program ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben