Program

Lánchíd fesztivál


Az első számú szimbólum, ami összeköti Budapestet a lakóival: a Lánchíd. Fesztivállal köszöntjük Budapest 150. születésnapja alkalmából a hidat és oroszlánjait!

Megújult a Lánchíd, készen állnak az oroszlánok.

A Lánchíd fesztivállal egy olyan szimbólumot szeretnénk ünnepelni, amely összeforrt a város nevével és Budapest egységének jelképévé vált.

Mi lehetne tökéletesebb köszöntése ennek a szimbólumnak, mint egy olyan fesztivál, amely egyszerre zajlik Pesten és Budán, a Lánchíd két hídfőjénél? Hatalmas koncertparádét tervezünk olyan időbeli eltolással, amelynek segítségével a nézők egyik színpad műsoráról sem maradnak le. Így a fesztiválozók aktívan használják az átadott hidat, amelyen kis pihenőket helyezünk el. A cél ugyanis nem az, hogy a közönség egyfolytában úton legyenek a két hídfő között és kapkodva rohanjon elérni a következő programot. A cél az, hogy időnként megpihenve minden arra járó élvezze a sétát a hídon, a kihelyezett gasztropultokat és a rendkívüli budapesti panorámát.

Az eseménnyel mindenkit szeretnénk megszólítani, aki a városban van: budapestieket, turistákat, vidékről érkezett látogatókat, átutazóban lévő vándorokat. Koronázzuk meg a 150. születésnapot a Lánchídon, a budapesti egység jelképén!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben