Program

Lánchíd fesztivál


Az első számú szimbólum, ami összeköti Budapestet a lakóival: a Lánchíd. Fesztivállal köszöntjük Budapest 150. születésnapja alkalmából a hidat és oroszlánjait!

Megújult a Lánchíd, készen állnak az oroszlánok.

A Lánchíd fesztivállal egy olyan szimbólumot szeretnénk ünnepelni, amely összeforrt a város nevével és Budapest egységének jelképévé vált.

Mi lehetne tökéletesebb köszöntése ennek a szimbólumnak, mint egy olyan fesztivál, amely egyszerre zajlik Pesten és Budán, a Lánchíd két hídfőjénél? Hatalmas koncertparádét tervezünk olyan időbeli eltolással, amelynek segítségével a nézők egyik színpad műsoráról sem maradnak le. Így a fesztiválozók aktívan használják az átadott hidat, amelyen kis pihenőket helyezünk el. A cél ugyanis nem az, hogy a közönség egyfolytában úton legyenek a két hídfő között és kapkodva rohanjon elérni a következő programot. A cél az, hogy időnként megpihenve minden arra járó élvezze a sétát a hídon, a kihelyezett gasztropultokat és a rendkívüli budapesti panorámát.

Az eseménnyel mindenkit szeretnénk megszólítani, aki a városban van: budapestieket, turistákat, vidékről érkezett látogatókat, átutazóban lévő vándorokat. Koronázzuk meg a 150. születésnapot a Lánchídon, a budapesti egység jelképén!

 

Napközben a Pesti alsó rakparton 10.00-18.00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár benneteket továbbá találkozhattok az ÉnBudapestem applikáció kihelyezett standjával is. Ezt követően pedig 19.30-tól egész késő estig tartó koncertekkel várunk benneteket a Clark Ádám téren.


Fellépők:

Péterfy Bori, Irie Maffia (Sena, Kemon, Columbo, Busa P.), Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Deniz / Orsovai Reni, Quartzbox formáció, Dés László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Video disco, Hősök, Wunderlich József, Ember Márk és meglepetés finálé…

Programok:

Családi programok a Jane Haining rakparton 10:00-18:00 között:

  • Inspirál Cirkuszközpont - zsonglőr program
  • VISU Slowdesign: Budapest150 pecsétekkel egyedi vászontáska készítése, vagy hozott anyagra nyomtatás (felnőtteknek is)
  • Ékszerek készítése újrahasznosított hulladékokból és hozott kincsekből (felnőtteknek is)
  • Misi Mókus kosaras körhinta és játékok
  • Móser Ádám, harmonika (14:00-18:00)
  • ÉnBudapestem fotó szpot
  • Találkozhattok az ÉnBudapestem applikáció kihelyezett standjával is. A budapestieknek szóló, városi alkalmazással, amiből értesülhettek az aktuális programokról, híreket is olvashattok és kedvezményeket kaphattok a fővárosi partnereknél.
  • Szeptemberben zajlik a harmadik fővárosi közösségi költségvetés szavazása is, melynek keretében ismét 1 milliárd forint sorsáról dönthetnek a budapestiek. A Lánchíd fesztiválon a közösségi költségvetés standjánál is leadhatjátok szavazataitokat, a Főpolgármesteri Hivatal kollégái mindenkit szeretettel várnak.

Budai oldal:

17.00-22.00
17.00: Lánchíd hídmesterének zenekara, az Énidő együttes
17.30: Dj set
19.30: Lánchíd nagykoncert
21.00-22.00: Dj set

Esemény vége: 22.00

Gyere el, és ismerd meg kedvenceid legkedvesebb Budapestről szóló dalait!

A rendezvény ingyenes.
A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a koncertre érdemes minél hamarabb érkezni.

Nagyon köszönjük, hogy velünk voltatok ezen a fergeteges bulin!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben