Program

MINDEN BÁB! - A Budapest Bábszínház kulisszatitkai


Ki ne ábrándozott volna gyerekkorában arról, hogy a bábok életre kelnek? Ki tudja? Talán igaz. A Budapest Bábszínházban megtudhatjuk, mi van az álmok mögött.

A 150 éves Budapest 74 éves intézménye a Budapest Bábszínház.

„Van egy színház Budapesten, az Andrássy út 69. szám alatt. Az elmúlt 73 év során voltak nagy korszakai, emblematikus előadásai, képes volt reagálni az őt körülvevő változásokra, kulturális behatásokra. Legfontosabb értéke az intézménynek ma is az, hogy minden körülmények között a bábműfajt képviseli.

Feladatunknak tekintjük, hogy műfajunk technikai sokszínűségét megőrizzük, a művészi bábjáték örökségét ápoljuk. Minden elkészült bábfigurára képzőművészeti alkotásként tekintünk, és őrizzük őket akkor is, ha a színpadon már nem találkozhatunk velük. 

Ezen a kiállításon szeretnénk bemutatni azoknak a kollégáknak a munkaterületeit is, akik a néző számára láthatatlanok. Minden produkció mögött sok kitűnő szakember összmunkája áll, akik nélkül az előadás nem jöhetne létre. És természetesen nem hiányozhatnak a bábok sem. A kedvencek, az érdekesek, a művészileg fontos mérföldkövek.” - részlet a katalógusból (Ellinger Edina, a Budapest Bábszínház igazgatója)

A Budapest 150 eseménysorozatában látható  kiállítás a színház egyedülálló báb-, és képzőművészeti gyűjteményéből válogat.
Kurátorok: Palya Gábor Dávid, Végvári Viktória DLA

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben