Program

"Minden egy!" - Budapesti Színházak Éjszakája


44 színház, egyetlen karszalag, egyetlen éjszaka! Budapesti Színházak Éjszakája, ahol néző és színházi alkotó újra rendhagyó szerepekben találkozhat egymással.

 

Öt év kihagyás után 2024-ben visszatér a Budapesti Színházak Éjszakája.  A fővárosi teátrumok újra kinyitják kapuikat, hogy néző és színházi alkotó ne csak a színházteremben, hanem a színház titkos tereiben, rendhagyó szerepekben is találkozhasson egymással. 2019-ben a pandémia megakasztotta a népszerű programsorozatot, amely jövő márciusban a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér csapatának szervezésében születik újjá, új szlogennel, új ötletekkel, és soha nem látott csatlakozási kedvvel: hiszen 44 színház jelezte részvételi szándékát, amely rekordnak számít a program történetében. Ezen az estén eddig sosem látott előadások, interaktív programok, koncertek, gyerekprogramok, nyílt próbák, kulisszajárások, közönségtalálkozók és tematikus városséták várják a színházrajongókat.

A 2024-es BSZÉ szlogenje úgy szól: „Minden egy!”, mellyel a szervezők a színházi szakma egységességére szeretnének utalni, hiszen a „színház-barátság” jegyében ezen a tavaszi estén a csatlakozó társulatok nem csak a szakma iránti szeretetüket, hanem a törzsközönségüket is megosztják egymással.

A rendezvény Karszalaggal látogatható.

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben