Program

Otthon a Könyvtárban: Családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárában


„A könyvtárak valójában a jövőbe nyíló kapuk.” Neil Gaiman. Családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárában

 

Az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Angyalföldi Kertvárosi Könyvtára.

A családi nap részletes programja:

09:30 -

Lakhatás Angyalföld kertvárosában – avagy hogyan készül egy kerület? Tematikus séta. Maczó Balázs várostörténésszel fedezheti fel minden résztvevő, milyen volt egykor, és hogyan változott a lakhatás Angyalföld kertvárosában.

Angyalföld külső területei az 1930-as évekig mezőgazdasági művelés alatt álltak. Az évtized vége felé kezdődött el az ún. OTI telep építése, ami jelentősen megváltoztatta a környék látképét. A második világháború után már teljesen más szisztéma szerint folytatódtak az építkezések, és a városrész egészen a Rákos patakig beépült. Sétánkon annak járunk utána, hogyan változott a lakótelep fogalma koronként.

12:00-16:00

Olvasó nagyi: A könyvtár nyitvatartási ideje alatt a betérő kisgyerekeknek Éva néni mesél.

16:00-19:30

Nem selejt! - Kézműves foglalkozás Vári Ildikó könyvtáros vezetésével. A gyerekek a könyvtár állományából törölt dokumentumokból könyvjelzőket készíthetnek, amit aztán laminálni lehet. A foglalkozás keretében selejt könyvekből alkothatnak állatos képeket, (kutya, macska, bagoly) valamint különböző témájú montázsokat.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

 

 

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben