Program

Óz, a varázsló - klasszikus mese új köntösben


Az Óz meséje egy tantörténet arról, hogy hogyan találja meg valaki a magához való eszét vagy a szívét, mi az összetartozás és mit jelent végigmenni egy úton.

„A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából” 


L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje eddig is generációk sokaságát bűvölte el. Az ismert történet a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő új köntösben, Gothár Péter rendezésében és díszletében különleges látványvilággal bűvöli el a kisiskolás nézőket. Az eredeti regény fordulatait megtartó, a világ csodáiról mesélő szövegkönyvet és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a zeneszerző Selmeczi György, a jelmeztervező Tihanyi Ildi volt.


A főszerepet Nyirkó Krisztina alakítja, a további szerepekben Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Krausz Gábor, Vass György m.v., Farkas Éva, Mészáros Tamás, Tóth József, Köleséri Sándor m.v., Kormos Gyula, valamint a KIMI-Kolibri Stúdió növendékei láthatók.


„Az Óz szívből, szívről, bátorságról, és észről szóló történetéért mindig lelkesedtem. A kisgyerek magától okosodik, minden nap tanul valamit, ha mesélsz”– mondta a szerző, L. Frank Baum. 
„Mesélés közben én is tanulok az iróniáról, a gyengédségről és a barátságról” – vallja Gothár Péter, a rendező az előadás kapcsán.


Az előadás bemutatóját 2023. január 28-án tartották a Kolibri Színházban.


Az előadás a Budapest 150 programsorozat keretében jött létre.

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben