Program

Sétakönyvek – Útikönyv-sorozat


Ismerős házak, ismeretlen történetek – a Sétakönyvek-sorozat tematikus utakat ajánl fővárosunk minél tartalmasabb megismeréséhez.

 

 

Az Athenaeum Kiadó Sétakönyvek-sorozatát 2023-ban is folytatja; Maczó Balázs Újlipótvárost és Terézvárost bemutató könyvei után idén a Népszínház utcát és annak múlt század eleji történetét, lakóit ismerhetjük meg, a sorozat következő két kötetére felkért új szerzőnk, Deák Judit idegenvezető révén pedig a Városliget és a Margitsziget izgalmas sétáin mehetünk végig, és készül egy sétakönyvünk az Andrássy út pompás palotáiról is.

A sorozat célja, hogy családok, illetve Budapest története, épített öröksége iránt érdeklődők kezébe egy színes, frissen fotózott, stílusában élénk és könnyen befogadható könyvet adjunk, amellyel egy 1-2 órás séta alatt bejárhatjuk a javasolt útvonalat, miközben rengeteg hasznos, vagy csak érdekes információhoz juthatunk az ott valaha lakókról, a környék történetéről vagy egy-egy adott ház építtetőjéről, tervezőjéről.

A Sétakönyveket többségében frissen készült (tehát nem archívumból származó) fotók illusztrálják.

A kötetekből kibontakozhat egy olyan budapesti történet, amelyre az érdeklődő azért lehet kíváncsi, mert ezeket az információkat egy-egy helyre összpontosítva, ennyire összeszedetten még sosem olvashatta sehol.

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben