Program

TÉR | KÖZ | ÉRT – A FLASZTER - I. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé alkotóinak kiállítása


A Deák17 Galéria kiállításában a FLASZTER köztéri projektekhez kapcsolódó alkotói folyamatok, reflexiók és kutatási anyagok válnak láthatóvá.

 

A város több mint tíz pontján láthatóak az első Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé alkotásai és eseményei. A köztéri eseménysorozat célja, hogy a kortárs művészet eszközeivel felhívja a figyelmet Budapest néhány elfeledett történetére, új lehetőséget adjon az emlékezésre, az újrakezdésre, a város újként való megtapasztalására, láthatatlan közösségek bemutatására, és újak teremtésére.

A programsorozat köztéri műalkotásokat, performanszokat, eseményeket, találkozásokat hoz létre a főváros különböző helyszínein, míg a Deák17 Galériában a biennálén megvalósuló projektekhez kapcsolódó alkotói folyamatok, kutatási anyagok és személyes reflexiók válnak láthatóvá egy kiállítás formájában. A kiállításhoz múzeumpedagógiai osztályfoglalkozások kérhetők.

Kiállító művészek: ANTAL Balázs, BARTHA Márk és BORSOS Luca, BOGYÓ Virág és MADÁCSI Flóra, Common Jam (BÍRÓ Anna, FAJGERNÉ Dudás Andrea Júlia és SZABÓ Eszter Ágnes), DePART társulat (Jonas BAUR, Dominik JELLEN, Cat JUGRAVU és SZEPES Anna), HORVÁTH Gideon, KELEMEN Kristóf és TÖRÖK Tímea, PETRÁNYI Luca, SUGÁR János, VALYO – Város És Folyó Egyesület

A program ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben