Program

Ujjé, a ligetben nagyszerű – Vásári Bábjátékos Fesztivál és Kőbányai Gyermeknap a Népligetben


A gyereknapi hétvégén Vitéz László hazatér a Népligetbe, hogy palacsintasütőjével igazságot osszon. A fesztivál izgalmas programokkal várja a családokat.

Május 25. és 26. között az ország legjobb vásári bábjátékosai érkeznek a Népligetbe hagyományteremtő céllal, itt kerül sor ugyanis az Ujjé, a Ligetben nagyszerű! elnevezésű ingyenes fesztiválra, amelyet a 20. század legismertebb bábművésze, a Kossuth-díjas Kemény Henrik emlékére és tiszteletére rendeznek.

A már jól ismert „Szervusztok, Pajtikák!” köszöntés Baditz Dávidtól, Barna Zsombortól, Fabók Mancsitól, Nizsai Dánieltől, Pályi Jánostól, Takács Dánieltől, Tatai Zsolttól és Vitányi-Juhász Istvántól hangzik majd el. A Vitéz László-előadásokon túl a debreceni Vojtina Bábszínház, valamint a KL Színház is elhozza egy-egy hasonló tematikájú vásári bábjátékát.

A két nap alatt összesen 12 produkciót láthatnak majd a nézők. Napközben a Vitéz László-előadások és más vásári bábjátékok mellett színes kísérőprogramok, felhővadászattal, képregény rajzolással, bábos installációkkal, bábkészítő foglalkozással, betyár hétpróbával, a Vitéz László bábjáték automatával, körhintával, céllövöldével, gólyalábasokkal, zsonglőrökkel és finomságokkal is várják a családokat. Esténként pedig az idősebb generációnak kedveskednek egy-egy felnőtt bábelőadással.

A gyereknapi hétvége minden programja ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben