Program

Villanások - Pillanatképek Józsefváros elmúlt 150 évéből 2.


A fotókiállítás közgyűjtemények és közösségi archívumok képeivel idéz fel egy-egy markáns pillanatot a VIII. kerület elmúlt másfél évszázadából.

A Villanások - Pillanatképek Józsefváros elmúlt 150 évéből című kiállítás szubjektív válogatást nyújt közgyűjtemények, sajtófotó-adatbázisok és közösségi archívumok fotóiból. Minden évtizedet egy fotó képvisel, így az 1870-es évektől napjainkig tartó időszakot összesen 16 kép jeleníti meg. A falon elhelyezett fotók melletti vetítő felületen a Fortepan gazdag józsefvárosi képanyaga látható, amely részben lakossági felajánlásokból jöhetett létre, és formálódik a mai napig.

Arra kérjük a kedves látogatókat, ha tudnak, hozzanak magukkal egy Józsefvároshoz kapcsolódó fotót. Ezt a képet a kiállítótérben pontosan úgy dolgozhatják fel, mint egy igazi muzeológus: a fotójukat cérnakesztyűs kézzel, savmentes tasakba tehetik. Elkészíthetik a felvétel leíró kartonját, ahol megadhatják róla az összes fontos információt.

A látogatókat megajándékozzuk képeslapokkal és a Józsefvárosi Múzeum legfrissebb kiadványával, melyet Rácz Judit történész-muzeológusunk írt Főváros születik címmel.

A kiállítás január 3-tól ezeken a napokon látogatható:

szerda – 14.00-18.00

csütörtök – 14.00-18.00

péntek – 14.00-18.00

szombat – 10.00-18.00

A belépés díjtalan!

Bővebb információ: info@jozsefvarosimuzeum.hu

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Fotó: Fortepan, BFL

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben