Autómentes hétvége

MINDENT A PROGRAMRÓL
Mobilitási hét plakátja

Mivel készül a Főváros az autómentes hétvégére?

Városi kerékpáros oktatótúra
A 2-2,5 órás elméleti és gyakorlati oktatás a városi kerékpározás legfontosabb írott és íratlan szabályaival, különböző közlekedési helyzetekkel ismertet meg. Kezdőknek és középhaladóknak is ajánljuk 12 éves kor fölött. A szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit itt tudtok megtenni.

Hogyan közlekedik a főváros? – kerekasztal-beszélgetés
Szeptember 17-én, vasárnap 15:30 és 17 óra között kerekasztal-beszélgetéssel várjuk az érdeklődőket a Fővám téri színpadnál.
További részleteket itt olvashattok.

Akadálypálya a város? – városi séta a Járókelővel
Szeptember 17-én, vasárnap 17:30-kor kezdődik az Akadályos a város? című városi séta, ami a Fővám téri színpadtól indul.
A sétán a gyakorlatban is kipróbáljuk, milyen kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni az V. kerületben, illetve a VIII. és IX. kerület egyes részein.

És hogy mivel készül a BKK?

Járműkiállítás
Az Autómentes Hétvégén a Budapestre jellemző nosztalgiajárművekre szállhatsz fel a Vámház körúton és a Szabadság hídon. A kiállításon többek között a legidősebb üzemképes favázas villamosra, az egyik legszebbnek tartott FVV „Bengálira” is felszállhatsz, illetve találkozhatsz retró és modern trolibusszal, régi és új autóbuszokkal egyaránt.


Gasztrosétány
A Vámház körúti Gasztrosétányon az alábbi foodtruckok menüjéből válogathatsz szombaton éjfélig, vasárnap pedig este 10 óráig: Belfrit, Borkas, Bistro Classy, CheChe Nemburger, Costa Coffee, Corcovado, Cubano, Dream Steam, Froyo Like, Fecsketető, Happy Churros, Jack Daniels Bar, Legenda Sörfőzde, Meraki, Mexikói Gourmet Truck, Nemo, Peter's HotDog, Paneer, Pizza Me, PizzBurger, Popfröccs, Smokey Monkies, Sörbi, SzürkeHarcsa Halbár, Tésztafeszitő kisiparos, Tom Yum, Zabáljcsak, Zing Burger

Mobilitási hét plakátja

És ez még nem minden!

A BKK A jövő mobilitása – a mobilitás jövője sátránál életre keltheted Budapest mobilitási térképét: játékos, interaktív módon közösen tesszük kézzelfoghatóvá a főváros legnépszerűbb útvonalait. 
Itt kipróbálhatod a MOL Bubi közösségi bringákat, sőt, akár bubis ajándékokkal térhetsz haza.
Megismerkedhetsz a BudapestGO alkalmazással és az új, egylépéses jegyérvényesítést is kipróbálhatod. Sőt! Ha megfejted a feladványokat, ajándékcsomagot nyerhetsz. 
A BKK Gyereksaroknál közlekedési járművekkel kapcsolatos kézműves-foglalkozással várjuk a legkisebbeket.

BKK Mobilitási séták
A BKK munkatársai A jövő mobilitása sátrától vezetett sétákon és kerékpáros bejárásokon mutatják be az adott helyszíneken a kiemelt projektek hátterét és szakmai tartalmát. A program regisztrációhoz kötött.

Utoljára módosítva: 2023. 09. 08.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 09. 08.