Budapest Hősei

Bemutatjuk Budapest Hőseit, akiknek szinte láthatatlan munkája teszi nap mint nap zölddé, szolidárissá, szabaddá és sokszínűvé a 150 éves Budapestet.

Amikor reggel megnyitod a csapot, amikor meleg van a szobádban, amikor felszállsz a buszra, metróra, villamosra, amikor autózol a városban, vagy Bubira pattansz, vagy átsétálsz a parkon, amikor kukába dobod a szemetet, amikor este felvillannak a fények, amikor színházba mész, vagy moziba, amikor elviszed a barátaidat fürdőbe, vagy az Állatkertbe, amikor vásárolsz a piacon, amikor meglátogatod a nagyszülőket az idősotthonban, ha virágot viszel a temetőbe, és akkor is, amikor a legelesettebbeken kell segíteni – Budapest mindenhol veled van, a főváros által nyújtott szolgáltatások részei a mindennapjainknak. A Budapest-család dolgozói tartják mozgásban Budapestet, ők működtetik, teszik zölddé, szolidárissá, szabaddá, sokszínűvé ezt a várost, szinte láthatatlanul, nap nap után. Ők Budapest Hősei.

A város hétköznapi hőseit eddig inkább csak közvetlen környezetük ismerte. Idén, Budapest egyesítésének 150. évfordulóján bemutatjuk őket a budapestieknek is. Budapest Hőseit közvetlen kollégáik választották meg, a róluk olvasható történeteket, méltatásokat is ők, a munkatársak írták.

Kedves Hősök, köszönjük a mindennapi munkátokat!

Utoljára módosítva: 2023. 11. 21.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 03. 06.