Osszuk meg az ünnepet mindenkivel!

Budapest 150. születésnapja alkalmából szeretnénk örömet hozni állami gondozott gyerekeknek, időseknek, hajléktalanoknak, menekült családoknak.

budapest150, intézményes szülinap, pesti úti idősotthon

Büszkék és boldogok vagyunk, hogy 2023-ban megünnepelhetjük Budapest 150. születésnapját.

Ezt az élményt és a születésnap hangulatát szeretnénk elvinni azokhoz az emberekhez, akik a társadalom perifériájára szorultak. Mert ők is Budapest lakói.

A program keretében egy négy alkalmas zártkörű eseménysorozatot valósítunk meg. Tervezünk többek között vurstli kitelepülést, kertmozit, élőzenés táncestet, művészetterápiás és kreatív alkotó workshopokat, a gyerekeknek hangszeres, mozgásos fejlesztő - és foglalkoztató játékokat és persze rengeteg tortaevést.

A programok megvalósításába civil szervezeteket, fővárosi fenntartású intézményeket és kulturális alkotócsoportokat vonunk be. Együttműködő partnereink mindegyike érzékeny az állami gondozott gyerekek, az idősotthonok lakói, a hajléktalan és menekült emberek helyzetére. Eközben szakmájukban kiemelt cél, hogy a segítségnyújtás mellett a társadalom figyelmét is ráirányítsák a nehéz sorsú embertársaink helyzetére és közösségi összefogásra ösztönözzenek. Programpartnerünk például a Common Vibe projekt csapata vagy a győri Karzat Színház utazó játéktársulása.

A civil kezdeményezések mellett szakmai és módszertani segítséget is igénybe veszünk a szervezés során. Szorosan együtt dolgozunk a Főváros Szociális Igazgatási és Ellátási Osztályával és az idén 30 éves BMSZKI munkatársaival.

2023.07.06. Budapesttől, szeretettel! // Budapest 150. születésnapja mindenkinek ünnep: A.K.T. sanzonest, filmvetítés.

Budapest 150. születésnapját ünneplik a fővárosi szociális intézményei

A Budapesttől, szeretettel projekt négy különböző, látszólag eltérő, de problémáikban sokszor nagyon is hasonló társadalmilag érzékeny csoport számára fenntartott szociális intézménybe viszi el a főváros születésnapját. Első alkalommal, július 6-án a Pesti Úti Idősotthon lakói élvezhették a Karzat Színház játékos kitelepülését, az A.K.T. Társulat sanzonestjét és egy közös mozit a kerthelyiségben.

Gyerekek zenélnek

2. állomás: Befogadó Gyermekotthon

Második állomásunk a 2. számú Befogadó Gyermekotthon volt, ahol 3 tagintézmény lakói gyűltek össze ezen a napon. Az ünnepi programot Dr. Bősz Anett és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesek nyitották meg. A gyerekek kibpróbálhatták magukat graffitizésben az ALL CAPS Collective-nek köszönhetően, ütős hangszereken a Ritmus Labor dobos workshopján, a Kuckó Meseház interaktív színházi előadással készült, végül pedig G.w.M koncertjével zárult a nap.

 

Utoljára módosítva: 2023. 07. 17.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 03. 06.