Program

Családfakutatás iskolásoknak - Témanapok a levéltárban


Témanapok általános és középiskolásoknak a levéltárban! Családfakutatástól a Pál utcai fiúkig, a szabadságharctól a második világháborúig.

A nagy érdeklődésre számot tartó foglalkozások között szerepel a családfakutatás, az intézmény történetén belül az iskolák története, vagy akár a gyerekek körében népszerű Fővárosi Állat- és Növénykert története. Sok diák kutatja Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényének helyszíneit, valamint Buda és Pest hétköznapjait Mátyás idején. Sokan búvárkodnak a török kort bemutató dokumentumok között, de sokan foglalkoznak az 1848–1849-es szabadságharc időszakával is. Egyre többen látogatnak hozzánk a tematikus pályaorientációs beszélgetések miatt, illetve sokan jelezték részvételüket új programjainkon, melyek témája a pártállam működése és a rendszerváltás története lesz. 

Foglalkozásainkat a levéltári látványraktárban tartjuk, így a csoportok a látogatások során betekinthetnek a kulisszák mögé. 

Foglalkozásainkról részleteket ezen a linken olvashatnak, érdeklődni Mautner Zoltán levéltár-pedagógusnál lehetséges (telefonszám: +36 1 298 7619, e-mail: mautnerz@bparchiv.hu).  

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben