Program

Családi élményvasárnap a Kristály Színtérben: Készítsd el saját animációs kisfilmedet a BABtér segítségével!


A trükkasztal titkai, miként mozdulnak meg az állóképek. A Kristályban a jókedv és a titkok megfejtése garantált az egész családnak.

 

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben. A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, azaz BABtér szakembereinek sok éves munkájából nőtt ki az az Animációs Játszóház Karaván, amely várunk minden érdeklődőt.

Az országban egyedülálló Animációs Játszóház Karaván egyszerre használja a modern technikát és a kreativitást megmozgató kézi alkotást. A résztvevők megismerkedhetnek az animációs filmek rejtelmeivel, majd saját kisfilmekkel térhetnek haza. A vendégek 3 munkaállomáson próbálhatják ki az animáció rejtelmeit.

  1. Stop motion animáció

Öt úgynevezett trükkasztalon lehet dolgozni párhuzamosan, ahol megismerhetik a résztvevők, hogy miként mozdulnak meg az állóképek és válik belőlük mozgókép, tehát film. Az elkészült alkotások letölthetők lesznek egy Google Drive mappából, így mindenki megkapja majd a saját filmjét. Lehet saját karaktereket tervezni és mozgatni, de rendelkezésre áll majd Lego, különböző kivágott figurák, bab, pálcikák, különböző alakzatok és tárgyak, amiket szintén fel lehet használni a filmhez. 

  1. A pixilláció technikájának megismerése

A pixilláció egy kevésbé ismert műfaj, a "mozgatott" kép maga az ember, illetve a valós térben felvett jelenetek, amely meglepően sok csodára, trükkre, varázslatra ad alkalmat. A jókedv és lelkes közreműködés garantált az egész családnak.

  1. Rajzos foglalkozás

A rajzos foglalkozásban a kettő illetve 12 fázisos animáció megélésén keresztül érthetik meg a gyerekek, hogy mozdul meg a kép, akár egy kis rajzlapon is. A 12 fázisos rajz elkészültével pedig egy zoetrópban látják majd meg a mozgás illúzióját.

A Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, azaz BABtér szakembereinek sok éves munkájából nőtt ki az az Animációs Játszóház Karaván, amely várunk minden érdeklődőt.

A Könyvfőváros két hétvégén – május 20-21-én és május 27-28-án - számtalan ingyenes családi és gyermekprogrammal vár mindenkit a Kristály Színtérben.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

A programon a részvétel ingyenes!

Mi a Budapest 150?

Budapest fejlődése a sokszínűségben, egymás elfogadásában rejlik, melynek 150 éves hagyományát ünnepeljük.

Bővebben