Kirándulj Budapesten közösségi közlekedéssel!

Ismert és kevésbé ismert budapesti túrahelyszínek, amik közösségi közlekedéssel megközelíthetőek

Kirándulj Budapesten közösségi közlekedéssel!

Tudtad, hogy a legtöbb budapesti és városkörnyéki kiránduló útvonalat könnyedén elérheted közösségi közlekedéssel? A BKK segít megtervezni a körtúrádat. 

Az elmúlt években a nagyvárosokban is különösen értékessé vált a szabadban eltöltött idő. A természet közelsége iránt megnövekedett igény rávilágított arra, hogy a főváros környékén még sok olyan kirándulóhely található, amelyek felfedezésre érdemesek. A budapestiek előszeretettel látogatnak az év minden szakaszában a könnyen elérhető zöldterületek valamelyikére. 

A legnépszerűbb úti célok –a Normafa, a Hármashatár-hegy, az Erzsébet-kilátó –általában túlterheltek, sokan autóval érkeznek, pedig a parkolási lehetőségek a legtöbb helyen korlátozottak.  

A BKK a közösségi közlekedés járataival elérhető helyeket ajánl a Budapesten és környékén kirándulni vágyóknak. Megéri a BKK-val kirándulni, mert így nem kell parkolóhelyet keresni, bárhol befejezhető a túra, hiszen nem kell visszamenni az autóhoz. A népszerű célpontok mellett olyan útvonalakat is ajánlunk, amelyek kevésbé ismertek, ezeken a helyeken élvezhető a csend, nincs zsúfoltság. A közösségi közlekedés igénybevételének nem elhanyagolható előnye, hogy a túra sikeres teljesítésének örömére az egész csapat koccinthat.  

Honlapunkon pontosan megszerezhetők az odautazástól a turistajelzéseken keresztül a visszautazásig szükséges alapvető tudnivalók. Az ajánlatok közül több kategóriából (nehézségi szint, időtartam, útvonalhossz stb.) lehet választani. A kidolgozott túraútvonalak GPX-formátumban letölthetők, a BudapestGO felületén pedig részletesen megtervezhető minden környékbeli kirándulás, természetesen közösségi közlekedéssel.