Megújult a Merlin épülete

-

Varázslat a belvárosban – 12 év elhagyatottság után újra életre kel a főváros ikonikus helyszíne, a transzformátorházból lett Merlin. A lassan 100 éves épület annak a kreatív, kísérletező és adaptív, megújulásra mindig képes városi szellemnek a megtestesülése, ami olyan szuper hellyé teszi Budapestet. Igazi nagy túlélő, hiszen bontását számos alkalommal fontolgatták, ennek ellenére itt áll a 150 éves Budapest szívében, szebben mint valaha. Napfényes, tágas belsővel, számos funkció és esemény befogadására alkalmas terekkel kapja vissza a város ezt a nagymúltú épületet. Az 1928-ban felépült, art deco stílusú ipari épület felújítása után az eredeti karakterét megőrizve alkalmazkodott a XXI. század követelményeihez, és egy pezsgő, kísérletező kulturális és közösségi térként tér vissza a városi élet vérkeringésébe. 

A Merlin újranyitása a Városháza és a körülötte elterülő park több éves átfogó fejlesztésének egyik kiemelkedően fontos eleme.

A felújítás eredményei

 • A Városháza Park felújításának fontos eleme

  A Városháza Park felújításának fontos eleme

  A Merlin épületének elkészülte fontos előfeltétele volt annak, hogy a park kialakítása elindulhasson.

 • A kulturális élet új színfoltja lehet

  A kulturális élet új színfoltja lehet

  A flexibilisen kialakított, tágas terek számos esemény befogadására lesznek alkalmasak.

 • Fontos ipari emlék menekült meg

  Fontos ipari emlék menekült meg

  Az 1928–ban elkészült épületet a korszak kiváló építésze, Bierbauer Virgil tervezte, és az art deco stílus számos látványos elemét hordozza.

További enbudapestem.hu hírek

Programok

 • Városháza Passzázs

  Budapest legújabb passzázsával megnyílik a Városháza épülete. Nyitva minden nap 8:00-17:00 között.

  Részletek
 • Budapest hősei kiállítás

  A fővárosi cégeknél olyan hősöket kerestünk, akik törődéssel, emberi gesztusokkal, kitartással példamutatóan sokat tettek ezért a városért.

  Részletek
 • The Budapester kiállítás

  A budapestiek városi élményeit idézi fel 151 illusztráció, melyek a The New Yorker összetéveszthetetlen borítóit idézik.

  Részletek
Utoljára módosítva: 2024. 03. 18.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 11. 15.