Budapest meglepetéssel köszönti lakóit!

A 150. évforduló alkalmából a főváros különleges szülinapi élménnyel ajándékozza meg 12 lakóját.

Budapest meglepetéssel köszönti lakóit!

Szeptemberben a Katona József Színház Kamrájában ünnepelhetett Budapest legújabb születésnaposa.

Anita kedvenc színháza a Katona, kedvenc előadása pedig az Isten, haza, család. Az előadás egy család elhallgatásoktól és félreértésektől terhes történetét követi végig Aiszkhülosz, Euripidész és Szophoklész művei alapján.

Az előadást Anita a családjával és barátaival nézhette végig, a Kamra nézőtere csak az övék volt ezen a szeptemberi estén. Előtte kelléktorta készítés és kulisszajárás volt a program; az ünnepelt bepillanthatott az igazi színházi kulisszák mögé is, ahol minden titkos helyet és kelléket megmutattak neki a színház munkatársai. Az előadást követően Rujder Vivien, Jordán Adél, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Fekete Ernő, Pálos Hanna és Vizi Dávid személyesen is felköszöntötték az ünnepeltet.

Anita még a tortadobást is kipróbálhatta, aminek végül Szabó Simon esett áldozatul…

Augusztusban ismét egy csodás születésnapot ünnepelhettünk - ezúttal Ferencet, a volt buszsofőrt köszöntöttük.

A program részeként jártunk az Óbudai autóbuszgarázsban, ahol Ferenc családjával együtt visszaidézhette a buszvezetés örömét és meglepetésül 10 éves unokája, Milán is a volán mögé ülhetett. Ezután egy igazán különleges Ikarus 55-ös busszal utaztunk át a Tömegközlekedési Múzeumba, ahol tetőzhetett az ünnepi hangulat. Volt torta és persze ajándékozás is!

Ismét egy újabb hónap, ismét egy fergeteges álomszülinap, ezúttal a Fővárosi Állatkertben.

Kriszta és Panka egy budapesti anya-lánya páros, akik mindketten júliusban ünneplikszületésnapjukat. A kívánságuk az volt, hogy egy izgalmas, ámszokatlan budapesti helyszínen nézhessék meg kedvenc filmjüket, az Ujj Mészáros Károly rendezte Liza, a rókatündért.

Az állatkertben tartott születésnap meglepetésvendége Balsai Móni színésznő volt, a különleges ajándék pedig az állatkert anya-lánya zsiráf párosának örökbefogadása.

Júniusban Lili, Hanna és Zsófi szülinapját ünnepeltük.

A lányok egy nagy közös dalszerzést kértek szolfézs csoportjukkal a fővárosi Bartók Béla Emlékházban. Tanárnőjük, Mónika és iamyank szakmai irányításával végül megszületett a csoport saját dala.
Iamyank műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig utaztatja a hallgatókat különböző világokon át.

Májusban Andris 4. szülinapját ünnepeltük.

Andris egy budapesti bölcsődés, akinek édesanyja azt kérte, hogy hármasban, családi körben, a Budapest Bábszínházban ünnepelhessék meg a kisfiú születésnapját. „Andris szenzoros ingerkerülő, így olyan helyre nem tudjuk őt elvinni, ahol tömeg van. Viszont nagyon szereti a meséket és imád bábozni. Szeretnénk a születésnapján elvinni a Budapest Bábszínházba, egy olyan előadásra, ahol csak mi vagyunk hárman” – fogalmazta meg a szülinapi kívánságot Júlia, az édesanya.

A háromtagú családot május 30-án, Andris születésnapján egy izgalmas budapesti városnézés keretében, tuk-tukkal szállították a gyerekek kedvenc kőszínházába, az Andrássy úti bábszínházba. Itt L. Nagy Attila és Pájer Alma bábművészek kizárólag Andrisnak báboztak, méghozzá kedvenc meséit - Nyúl Pétert és Babarókát - adták elő. Az ünnepeltnek nagyon tetszett a bábozás és a különleges ajándékok, amelyekkel a mackó jelmezes Szabó Simon meglepte: mesefigurás torta, egy óriási kesztyűbáb-készlet és egy bábozáshoz nélkülözhetetlen paraván.

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Andrisnak!

Kövesd figyelemmel, hogyan ünnepelnek Budapest szülinaposai!

2023. márciusától 2024 februárjáig minden hónapban sor kerül egy ilyen különleges szülinapi terv megvalósítására, az eseményekről pedig profi városélmény videók készülnek.

Márciusban, rögtön az első alkalommal egy iskolai osztályt kísérünk el privát mozizásra megnézni a Vili, a veréb című rajzfilmet.

Alberttel, az első ünnepeltünkkel, várost néztünk emeletes busszal, majd megnéztük a Vili a verebet a Puskin művész moziban. Ettünk-ittunk és rengeteget játszottunk, nevettünk. A szülinapost pedig még személyesen Szabó Simon is megköszöntötte. 

Mit kívánsz, Budapest?

Budapest nem létezhetne a lakói nélkül, ahogyan 150 éve nem is egyesülhetett volna nélkülük Pest, Buda és Óbuda.

A város ezt azzal hálálja meg, hogy 12 lakója számára különleges élményt ad ajándékba: bármit, amit az ünnepelt kíván, és Budapesten megvalósítható. 

Legyen az gyertyafényes, romantikus villamosozás kettesben, vacsora a Citadella tövében vagy különleges séta a nagyközönségtől elzárt helyeken egy múzeumban vagy történelmi épületben.