Légy része a következő 150-nek!

1873-ban Pest, Buda és Óbuda egyesülésével létrejött főváros ma 23 kerülettől, 23 történettől, 23 városrész közösség együttélésétől ilyen sokszínű.

A Térfoglalás célja olyan közterületi projektek megvalósítása, amelyeket az ott élő közösség a lehető leginkább a magáénak érez.

A kerületi helyi programok azért lényegesek, mert olyan közösségi események, rendezvények születését idézik elő, amelyek miatt igazán azt érezzük saját környékünkön, hogy „miénk itt a tér”. A Térfoglalás egy olyan hosszú távú projekt, amelynek során civil szervezetek pályázhatnak valamilyen közterületi terv ötletével, hogy javítsák közvetlen lakókörnyezetük életminőségét, aktivizálják közösségüket.

A Térfoglalás a Budapest Brand Budapest Tuning városi ötletpályázat kerületi verziója, amelyet a város egyesítésének 150. évfordulójára indít a Főváros. A célja, hogy az adott kerületben élő közösségek a maguk érdeklődésének megfelelő programot hozzanak létre, amellyel megjelenítik a város egyesítésének üzenetét.

A pályázatot, amelyre a kerületi civil közösségek jelentkezhetnek a Pro Cultura Urbis Közalapítvány írja ki. Az értékelésre a Budapest Brand és a Bp150 szervezőbizottság vezetésével szakmai zsűri áll fel, amelyik a kerületi önkormányzatok preferenciájának és támogatói nyilatkozatának figyelembe vételével támogatási javaslatot terjeszt elő az alapítvány kuratóriumának. A megítélt támogatási összegekről a Közalapítvány köt szerződést a támogatott szervezetekkel.

A pályázattal az a célunk, hogy minden kerületben jöjjön létre valamilyen program, amelyen keresztül a 150. évfordulót megünnepli az ottani közösség. A programok lehetnek hagyományos, akár minden évben megvalósuló események, amelyek a támogatásnak köszönhetően az adott évben nagyobb volumenben tudnak létrejönni vagy éppen teljesen új korábban meg nem valósult projektek.

A pályázatra 2023. október 1 és 2024. június 1 között megvalósuló eseményekkel lehet pályázni, a részletes pályázati kiírás itt olvasható.

Utoljára módosítva: 2023. 06. 30.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 03. 08.