Megnyílt a Városháza Passzázs

Budapest legújabb passzázsával megnyílt a Városháza épülete!

-

Hosszú éveken át egy hatalmas zárt tömb volt a Városháza épülete a belváros szívében, ez változik meg véglegesen azzal, hogy a Károly körutat a Városháza utcával összekötő passzázs megnyílik. Az épület legszebb belső udvarán – amit a nyári kertmozik közönsége már ismerhet –  áthaladó útvonalnak ezzel fontos szimbolikus jelentése is van. A Madách tér felé néző paravánok lebontása és a hatalmas kapuk kinyitása azt a szemléletbeli változást is tükrözi, amit az új városvezetés képvisel. A Városháza utcából indulva a passzázs átvezet a Városháza belső, egész évben zöld díszudvarán, majd elhalad a felújított Merlin épülete mellett, végül megérkezik a Károly körútra. Innen akár folytathatjuk az utunkat a Madách sétány felé - így az új sétány összeköti a Belvárost a szomszédos Erzsébetvárossal. 

A fejlesztés eredményei

 • Megnyílt a Városháza zöld díszudavara

  Megnyílt a Városháza zöld díszudavara

  Az évszázados falak szegélyezte, virágokkal és hatalmas fákkal teleültetett udvar egy nyugodt pont a nyüzsgő Kiskörúttól egy ugrásra.

 • Új útvonal létesült a belváros felé

  Új útvonal létesült a belváros felé

  A Városháza körülményes megkerülése nélkül jutunk el Városház utcába, és onnan a Váci utca és Duna-korzó irányába.

 • Átjárhatóvá vált a Városháza hatalmas tömbje

  Átjárhatóvá vált a Városháza hatalmas tömbje

  A minden irányból közel 200 méteres zárt homlokzattal határolt épületen az átjáró nyitására már évtizedek óta készültek tervek.

Programok

 • Nyitva

  A Városháza pop-up park megnyitásával május 17-től újra átjárhatóvá vált a passzázs teljes hosszában.

 • Budapest hősei kiállítás

  A fővárosi cégeknél olyan hősöket kerestünk, akik törődéssel, emberi gesztusokkal, kitartással példamutatóan sokat tettek ezért a városért.

  Részletek
 • The Budapester kiállítás

  A budapestiek városi élményeit idézi fel 151 illusztráció, melyek a The New Yorker összetéveszthetetlen borítóit idézik.

  Részletek
További enbudapestem.hu hírek
Utoljára módosítva: 2024. 05. 21.
|
Létrehozás dátuma: 2023. 11. 15.